понеделник, 2 февруари 2009 г.

Чудо със зеле и гъби Путин
02.02.2009 14:38 30

Чудо със зеле и гъби Путин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Русия съществуват интересни нрави.

В тази голяма страна явно не само любовта, но и политиката минава през стомаха.

След като водката "Путинка" – кръстена на бившия президент и настоящ министър-председател, стана хит, вече има и гозба, наречена на негово име.

По всичко личи, че руските маркетингови служители продължават да смятат, че името Путин е продаваемо, в резултат на което на пазара беше пуснато ястие, наречено "Чудо със зеле и гъби Путин".

То се продава най-вече в миньорския окръг Кемерово, Сибир, като на етикета на бурканите е изписана фамилията на руския премиер с бели букви и е изобразен двуглав орел, символ на Русия.

За да бъде пълно удоволствието, новото ястие може да се комбинира и с водка "Путинка" и така специалитетът би бил съвсем по руски, съвсем политически.

10 коментара:

  1. От съветската кочина до модерна Русия –

    Днес руснаците се мъчат да си изградят един лъжлив образ на цивилизована страна, която да бъде считана за равна със останалите европейски страни, където живеят наистина хора и то определено цивилизовани. Но един варварски народ, по-голямата част, от който живее в необятните пустощи на Русия няма как да бъде равен на някой нормален народ с културно наследство, а и настояще, както всички народи в Европа.

    ОтговорИзтриване
  2. Москва стана едно голямо рекламно табло, където фотоапарата снима само и единствено, където му се посочи за разрешено. Така умело биват „скрити“ истинските свинщини, които заливат ужким модерния град Москва. Какви свинщини? Еми, да започнем с пияниците, които не можали да стигнат до катуна, в който живуркат са заспали на някоя пейка или просто там, където са паднали. Минувачите ги подминават, прескачат, заобикалят като препядствия и изобщо не им обръщат внимание, тъй като водката е първия и единствен приятел, за който руснака живее и би убил, а това да са пияни и в несвяст е перманентното им състояние. Разбира се „забележителностите“, които биват скривани са неща като: бездомниците, циганите, мизерията, мръсотията, но най-вече не може да става и дума за олигарските, бившите комунисти и престъпниците, които управляват достойната наследница на Съветската кочина – „модерна“ Русия. Като цяло идеята на политиката, която водят спрямо представянето на Русия пред света е да се снима само най-доброто, което да бъде представяно за истинската Русия. Например Кремъл, изгледи от централните части на градове като Москва и Санкт-Петербург. Но истинското лице на Русия бива скривано зад маската на една модерна и просперираща държава. Разбира се, Русия е синоним на „отпадък“, ако трябва да сме искренни. Отпадъци са и 99% от руснаците. Та, снимат си те Кремъл и централните части на един-два града в цялата страна и другите 17 075 400 km2 пустош и мизерия биват удобно пропускани.

    ОтговорИзтриване
  3. Само наивно русофилче, чиито баба и дядо са промили от малък с приказки за „прекрасния“ социализъм и „братството“ на Българите с Русия може да вярва, че Русия е толкова модерна, цивилизована и силна държава, колкото упоритите руснаци от сутрин до вечер лансират наляво и надясно. Примитивния, жалък и лишен от всякакви морални ценности и изобщо светоглед различен от това да отидеш до бакалията и да си купиш патронче водка или, ако нямаш пари да пиеш обикновен спирт, начин на живот, който повечето руснаци водят само доказва, че те изобщо не са способни да съществуват самостоятелно без някой да ги налага, за да им посочи пътя към не друго, а поне това да не се самозатрият. Ето за това съветската кочина, водена от сифилистика Ленин, а след това от кавказкия-евреин и убиец Сталин им беше толкова угодна за живуркането и нуждичките им. Русия може да бъде полезна на целия свят. Руските мързеливи пияници и лентяи могат да бъдат превърнати в работници на цяла Европа, които да допринесат с нещо за развитието на европейските нации в това число и напълно превъзхождащите ги по ген, култура и ценности българи. Територията им, която не е изобщо угодна за живот, но за сметка на това пълна с полезни изкопаеми може да бъде използвана за нуждите на народите, които знаят как да ги използват. Напълно приравнявам руснаците и земите им към африканците и Африка. Превръщайки тази кочина в европейска колония ще им дадем шанс да отмият всичката кал, с която заляха Европа през последните десетилетия. Разбира се бляновете им да бъдат наравно с останалите цивилизовани народи ще бъдат донякъде осъществени, тъй като ще имат принос в просперитета на Европа.

    Изключително се забавлявам с типичните за руските политици громки приказки и показване на мускули. Русия днес е толкова „модерна“, колкото модерни са 80% от уличните обществени клозети в България. Всъщност Русия си е един клозет, който се е запушил здравата от най-едрите човешки говна. И няма отпушване. Мисля, че в една страна с обща площ 17 075 400 km2, от които един-два града са нормални, а дори излизайки от тях вече си в пустоща, не можем да говорим за „модерно“ нещо си…както и да го наричат, но ние определено не му викаме „модерна страна“. По-скоро една територия, върху която мизерстват милиони хора, които на всичкото отгоре са негодни да съществуват самостоятелно и съответно да имат контрол над бъдещето на Русия и положението и в момента. Разбира се трагичните гледки из ужким модерната Русия са най-голямото доказателство, че тези варвари не могат да се управляват сами. От как съществуват не могат и не могат да установят кадърно управление на страната си. Все са затънали до гуша в лайна и кал и това е.

    Голямо лицемерие е непристанното навиране в

    ОтговорИзтриване
  4. лицата на хората на големите руски творци например. Добре, имат няколко големи творци като Пушкин, но той например е добър писател, защото има негърска кръв и гени, които определено са по-добри от тези на един руснак. Но това, че имат няколко писателя на фона на над 80% неграмотно население не означава абсолютно нищо. Малки изключения, много от които дори не са чисти руснаци.

    ОтговорИзтриване
  5. В общи линии руснака е един нито по образование, знание и ако щете само по четмо и писмо грамотно животно. За това и не можем да говорим за политическа-грамотност и отговорност. Хал хабер си няма обикновения руснак, чийто пиянски образ вече описах щателно, от политика. Него го интерсува дали някога ще се сетят „мъдрите“ му управници,
    повечето от които са кадри на КГБ, ще се сетят да отворят бакалия в неговото село, за да не ходи пеша из пустоща до съседното, за да си купи водка, чай и нещо за ядене, ако изобщо останат пари. Между другото, казвайки чай се сетих и как живеят повечето руски деца. До около 10 годишна възраст (в най-добрите случаи) се сгряват с чай, след тази възраст започват като родителите си да се сгряват с водка. Изобщо алкохолизма е единственото, което може да се възпита у тях. Но с каквото и питие да се сгряват всичко бива съпотствано с добър хранителен режим – ядене на бой с колана, защото баща ти пак е пиян и осъзнава колко жалко е да си руснак и как това, което демонстрират по медиите е всъщност една голяма лъжа, в която се опитват да заживеят. „Руснак“ в науката трябва да бъде описан като една от най-жалките форми на живот съществували някога. Сигурен съм, че дори уличните кучета живеят по-добре от тях, тъй като тяхната задача е само да си намерят нещо за ядене, за да не умрат, а руснака едва едва си намира пиячка, камо ли храна.

    ОтговорИзтриване
  6. Да наричаш „брат“ някой, който просто е гонил интересите си и е нямал никакъв друг избор освен преминавайки през поробената ти страна, запътил се в поход към Дарданелите и Босфора, да воюват и евентуално да победят, за да продължат и да осъществят идеите си да завладеят Дарданелите. Разбира се, успяват да победят турците в България, но по-напред в идиотската си кампания се сгромолясват с гръм и трясък и единственото, което им остава е да се задоволят с това да сложат България под своето собствено иго, замествайки турското. Защото както казва Левски: „този, който ни подари свободата ще ни пороби отново“. Впрочем, всички български национални герои, борили се за освобождението на България от турско робство са били категорично против Русия, защото са осъзнавали, че те ще минат през България, тъй като тя е точка през, която трябва да минат, за да продължат към целта си: Дарданелите и Босфора, но и ще облекат благородната мантия на едни „освободители“, поправили една неправда и подарили свободата на един братски народ. Българите са древен и благороден арийски народ, който изобщо не може да бъде наричан „брат“ с народ като руския, който по всичко му отстъпва, да не говорим, че мърси човечеството, разнасяйки вон и всякакви отпадъци по цялата планета. Руснаците са гнусни паразити, които паразитираха прекалено дълго и нашия гръб. Възползваха се от нашата къде, къде по-кадърна нация, за да се сдобие с нещата, които не би могла, не заради друго, а заради простотията си, да си набави сама. Годините на социализъм доказват думите ми. Съдейки по това как едва ли не ни експлоатираха като техни подчинени и дори се месеха в вътрешната ни политика, която засяга цялата българска нация определено можем да заключим, че те се възползваха от нас, изтисквайки всичко, което могат да вземат. Разбира се това им поведение започва да се проявява веднага след като уж идват, за да ни освободят, та чак до днес, когато разбира се не могат да си позволят много, много луксове, но ето, че се мъчат да ни плашат с газопроводните си планове. Опитват се да ни извият ръцете да подписваме договори, които са угодни за тях, но за нас може изобщо да не са. Поглеждайки назад в историята можем да сравним избиването на българския елит и каймак на генофонда с избиването на почти
    С този си материал искам категорично да подчертая, че е време българина сам за себе си да си направи една реална преценка на историческите събития, свързани с Русия и сам да прецени дали всъщност Русия е „братски“ народ на някой или просто една кочина, която е по-скоро враг на всеки трезво-мислещ и за разлика от нея, цивилизован народ. Геноцида, на който българската нация бе подложена

    ОтговорИзтриване
  7. благодарение на руснаците трябва да бъде ясно посочен, а не да бъде премълчаван, докато големите ни историци, повечето от които частици от бившата комунистическа власт, са заети с това да пишат смехотии в учебниците по история. Българина има двама братя, които са съхранили и гарантирали бъдещето и неговия суверинитет повече от 13 века и това са Волята и Оръжието. Разбира се преди да бъде отровен с комунизма и направен жертва на един безмилостен духовен и чисто-физически геноцид, той беше и работлив народ с желание да въздигне на крака чрез много усилия и труд унищожената след турското робство Родина, която винаги е била на първо място за него.

    Русия изобщо не е модерна, нито някога ще бъде. Не може руснаците (които навсякъде са приемани с надсмешка) да убеждават света, че са изградили една модерна страна, предоставяща добри условия за живот на поданиците си, докато всъщност дори не могат да отговарят и да се грижат сами за себе си. Пиянството, разврата, моралния упадък, мизерията, телесната и душевната мръсотия са само малка част от типичните черти на мнозинството руснаци. Русия е една давеща се във водка, опиянена страна, която се клатушка из пределите на историята и много скоро ще изгуби всичко, на което се подпира, за да не се сгромоли и ще стане една голяма пустош, в която ще живее един народ, който ще се моли на Европа да го колонизира, защото това ще е единствения му шанс за що-годе приличен живот. Понякога, тези които изглеждат много силни с лекота се сгромолясват долу. Толкова лесно може и да се срине руската пиянска държава, колкото лесно може и да надупиш поредната рускиня, дошла да види малко бял свят по родното ни Черноморие, което ние понякога не оценяваме, но за руснака и родната пустош, в която се е търкалял цял живот си е цяло райско кътче. Сама по себе си България е едно райско кътче, което руснаците се опитват от векове насам да унищожат, водени от завист и от идеята да приберат, това което могат за себе си, а другото да унищожат. Руснаците трябва да съжаляват, че не съдействаха на Третия Райх, а послушаха своя собствен мъчител и убиец – Сталин. Но уви, приказката „тъпо и упорито“ важи с пълна сила относно тези умствено-наказани и уродливо-развиващи се индивиди.

    ОтговорИзтриване
  8. благодарение на руснаците трябва да бъде ясно посочен, а не да бъде премълчаван, докато големите ни историци, повечето от които частици от бившата комунистическа власт, са заети с това да пишат смехотии в учебниците по история. Българина има двама братя, които са съхранили и гарантирали бъдещето и неговия суверинитет повече от 13 века и това са Волята и Оръжието. Разбира се преди да бъде отровен с комунизма и направен жертва на един безмилостен духовен и чисто-физически геноцид, той беше и работлив народ с желание да въздигне на крака чрез много усилия и труд унищожената след турското робство Родина, която винаги е била на първо място за него. Русия изобщо не е модерна, нито някога ще бъде. Не може руснаците (които навсякъде са приемани с надсмешка) да убеждават света, че са изградили една модерна страна, предоставяща добри условия за живот на поданиците си, докато всъщност дори не могат да отговарят и да се грижат сами за себе си. Пиянството, разврата, моралния упадък, мизерията, телесната и душевната мръсотия са само малка част от типичните черти на мнозинството руснаци. Русия е една давеща се във водка, опиянена страна, която се клатушка из пределите на историята и много скоро ще изгуби всичко, на което се подпира, за да не се сгромоли и ще стане една голяма пустош, в която ще живее един народ, който ще се моли на Европа да го колонизира, защото това ще е единствения му шанс за що-годе приличен живот. Понякога, тези които изглеждат много силни с лекота се сгромолясват долу. Толкова лесно може и да се срине руската пиянска държава, колкото лесно може и да надупиш поредната рускиня, дошла да види малко бял свят по родното ни Черноморие, което ние понякога не оценяваме, но за руснака и родната пустош, в която се е търкалял цял живот си е цяло райско кътче. Сама по себе си България е едно райско кътче, което руснаците се опитват от векове насам да унищожат, водени от завист и от идеята да приберат, това което могат за себе си, а другото да унищожат. Руснаците трябва да съжаляват, че не съдействаха на Третия Райх, а послушаха своя собствен мъчител и убиец – Сталин. Но уви, приказката „тъпо и упорито“ важи с пълна сила относно тези умствено-наказани и уродливо-развиващи се индивиди.

    ОтговорИзтриване
  9. Упоритото натякване на истината и представянето й сред масите ще доведе до осъзнаването и отърсването на народа от лъжите, с които бе зачената гнусната лъжа, че Русия е „братска“ страна на България. Разграничавайки се и излизайки от сянката на Русия, България ще поеме по пътя на възхода, а народа ще спре да бъде заблуден и наивен вечен длъжник на Русия за нещо, което тя сама поиска отплата, а след това ограбвайки и измъчвайки България си я получи десетократно. Време е да излезем от догмата на морално задължение да ближеш руски задници, защото чрез една подплатена с лъжи пропагандна кампания ни бяха представени за „братя“. Понякога си мисля, че вечно-пияния руснак е по-трезвен и от най-дребния русофил.

    половин милион българи в далечното минало: „За да се оправдае пред Европа за избиването на 400 000 българи и унищожаването на 40 приказни български градове, Русия заявила че наказва “татарите”. “Татар” не е етноним (няма такава държава), а унизително прозвище за “чужденец” на монголски. За това днешните “татари” са добре платени от Кремъл ислямски фундаменталисти. “ Бива да си наивен и да се чудиш на кой за какво да оближеш задницата, обаче да наричаш „братски“ един народ, който е избивал, изнасилвал, грабил поколения българи преди теб и който до ден днешен се държи наставнически и експлоататорски е повече от анти-българско. Няма братски народи. Има само един народ, достоен да бъде обичан от теб и това е твоя собствен. Всяка държава гледа и се води от своя интерес и това е. Вижте, че положението, в което се намира България, а именно – мутри, които са реалната власт в държавата, корупция, висока престъпност, ниско качество на живот, са едно и също с това в Русия. Това е така, защото позволихме на нашите „братя“ да ни направят част от един неприложим на практика социалистически строй, който разруши, разори и постави пред прага на нищетата всички нации, които успя да отрови. Социализма, марксизма, русофилията – това са най-нечистите и гнусни зарази, които биха могли да отровят някой народ, а подкрепянето им е признак на психично отклонение и категорична не състоятелност да разсъждаваш сам.

    ОтговорИзтриване
  10. http://luba4ko.wordpress.com/2009/09/19/74489/#comment-731

    ОтговорИзтриване